Hindistan cevizi yağı kullanımı ve faydaları

Hindistan cevizi yağını nasıl tüketmeliyiz?

Yemeklerinize ekleyip tüketebilirsiniz. Hastalıklardan korur ve vücut direncinizi yüksek tutar. Faydalarını almak için ise dilediğiniz yemeklere, sıvı gıdalara, soğuk ve sıcak içeceklere 1 veya 2 kaşık Hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz. Yüksek ısıya diğer bitkisel kaynaklı yağlar gibi dayanıklıdır.

Hindistan cevizi yağı nereye sürülür?

  • Yüksek sıcaklıklara dayanıklı olan hindistan cevizi yağı, yemek pişirme yağı olarak kullanılabilir.
  • Kızartmış ekmeğe veya tosta sürülebilir.
  • Smoothie yapımında 1 yemek kaşığı kaşığı eklenebilir.
  • Mısır patlatmak veya yumurta kızartmak için kullanılabilir.
  • Kek yapımında bitkisel yağ yerine kullanılır.

Hindistan cevizi yağı her gün kullanılır mı?

Cildiniz yağı emene kadar 1 saat bekletin. Bu işlemden hızlı sonuçlar elde etmek istiyorsanız günde 2 veya 4 kez uygulayabilirsiniz. Hindistan cevizi yağının en önemli özelliklerinden biri cilt tonunu eşitlemesi ve kolajen üretimini hızlandırmasıdır.

Hindistan cevizi yağı ne işe yarar Saraçoğlu?

Saraçoğlu, Hindistan cevizi yağının nasıl kullanılacağını şöyle anlatıyor; “Hindistan cevizi yağı bütün ciltlere uygundur, kuru veya yağlı ciltler için hem ferahlık verir hem kırışıklığınızı önler.

Hindistan cevizi yağı aç mi tok mu?

Hindistan cevizi yağının aç karna tüketilebilir. Bu tüketim şeklinin herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır.

Hindistan cevizi yağı günlük ne kadar yenmeli?

Her gün bir veya iki kaşık hindistancevizi yağı yemek çok keyifli olmayabilir ama genel sağlık açısından faydaları çoktur. Miktarlara gelince, tavsiye edilen günlük miktar 2-4 çorba kaşığıdır.

Hindistan cevizi yağı kayganlaştırıcı olarak kullanılır mı?

Kayganlaştırıcı olarak kullanılabilir. Araştırmalar, Hindistan cevizi yağının cinsel ilişkide kayganlaştırıcı olarak kullanılmasının oldukça güvenli ve etkili olduğunu gösteriyor. Ancak Hindistan cevizi yağı latex prezervatifleri zayıflatacağından poliüretan prezervatifleri tercih etmelisiniz.

About the Author

You may also like these